22 Ocak 2010 Cuma

Turkcell Süper Lig













20 Aralık 2008 den bu yana, 5 haftalık bir boşluk vardı hayatımızda. Süper Lig e verilen ara nihayet bugün saat 20.00 de Fenerbahçe - Denizlispor maçıyla sona eriyor. Ayrıca bu maç lider Fenerbahçe için uzun bir aradan sonra ilk kez seyircisinin de önüne çıkacağı ilk lig maçı olacak.

Avrupa yı da etkisi altına alan soğuk hava geçtiğimiz şu süre içerisinde bir çok maçın oynanmasını da engellemiş ve bizleri seyirden mahrum bırakmıştı. Neyseki geçtiğimiz 1-2 haftada oynanmayan maçlar da hafta içine yansıdı da, biz de biraz da olsa ısınmaya başladık. İşte tam ısındık derken, kendi ligimiz de nihayet başlıyor.

Devre arasında yapılan transferlere bakacak olursak;
Puan sırasına göre,

Fenerbahçe, Trabzonspordan Gökhan Ünal ı aldı ve Guizanın sakatlığına böyle bir çözüm üretmeye çalıştılar.

Galatasaray, devre arasını da transferde en hareketli ve en göz önünde geçiren takım oldu. Man City den Jo ve Everton dan Lucas Neill i alarak, kadrosuna daha da güç kattı.

Bursaspor, Ankaragücünden Iglesias ı renklerine katarken, oynamış olduğu kupa maçlarında ne kadar olumlu bir transfer yaptığını da gösterdi.

Kayserispor, Hertha Berlinden defans Volkan Dikmeni, Middlesbrough dan Mısırlı orta saha oyuncusu Mohamed Shawky i, Mainz 05 den yine bir gurbetçi defans oyuncusu olan Hasan Ali Kaldırım ı ve Manisaspordan kaleci Orkunu transfer edip zirve için yoluna devam edebileceğinin de sinyallerini verdi.

Beşiktaş, Hoffenheim ın yedek kalecisi Ramazan Özcan ile yetinirken; Trabzonspor, Ankaraspordan Murat Tosun u, Svasspordan Sezer Badur u ve Kolombiyanın Junior takımından Teofilo Gutierrez i transfer ederek Gökhan Ünalın yerini fazlasıyla doldurmuş oldu.

Gençlerbirliği, kadrosunu Galatasaraydan aldığı Serkan Çalık ve Alparslan Erdem ile güçlendirirken, Volendamdan da defans oyuncusu Abdülhamit Yıldız ı transfer eti. İ.B.Belediyespor, Leverkusenden forvet oyuncusu Tevfik Köse ve Fenerbahçeden Abdülkadir Kayalıyı renklerine bağladı. Devre arasının en hareketli takımlarından olan Eskişehirspor, Denizliden Fahri Tatan ve Caner Celep i, Beşiktaştan Erkan Zengini, Belçikanın Mouscron takımından 46 maçta 12 gol atan Bahreyn asıllı Okwunwanne yi ve Manisanın yıldızı Sezer Öztürk ü kadrosuna katıp, çok canlar yakabileceklerini göstermiş oldular.

Antalyaspor, Beşiktaştan Erhan Güven i, Manisaspor, Sivasspordan Ersen Martin i, Trabzonspordan Tjikuzu yu, Ankaragüzü yine bir bombayla Newcastle dan Geremi yi transfer ederken, şu sıralar da Rothen ile görüştükleri söylenmekte.. Sivasspor, Al Arabi takımından Malili orta saha Keita yı, Xanthi den Tunuslu orta saha Taider i, Blackburn Roverstan G.Afrikalı orta saha van Heerden i ve Rennes takımından Kongolu defans Aubey i transfer ederek zayıf görüntüdeki orta sahasını güçlendirmeye çalıştı. Denizlispor, Ankaragücünden Mustafa Er, Gebzespordan Mustafa Öztürk, Kasımpaşadan Alparslan ve Eskişehirspordan Youla yı transfer ederek ligde kalabilme adına son girişimlerini de yapmış oldu.

Genel bakışla ara transfer dönemini sessiz geçiren iki kulüp Kasımpaşa ve G.Antepspor oldu. Bakalım bu değişiklikler Süper Lige nasıl yansıyacak.. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz ve son olarak da hasretimizin sona ermesiyle Turkcell Süper Lig maratonunun sonunu sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Bakalım bu kez Anadolu takımları bu yarışta daha da etkili olabilecekler mi?

1 yorum:

Pascal dedi ki...

Bu arada Kayserispora kötü bir haber de federasyondan geldi. Yeni transfer kaleci Orkunun daha önce Galatasarayda bir maçta yedek olduğunu ve ardından Manisaspora verildiğini, aynı sezonda 3 ayrı takımda oynayamayacağını açıklayan federasyon Orkuna lisans vermemiş. Souleymanou da Afrika da.. Kayserinin başı kaleciden yana dertli...