19 Kasım 2009 Perşembe

G.Afrika - 2010

Yine bir Dünya Kupası geldi, dayandı kapımıza. Aslında daha 2010 a bile girmedik ama, 4 yılda bir olduğunu bir düşünürsek 6-7 aylık bir süre, birkaç gün hissi verebilir. Ve yine bizler bu yaz aylarında maçları izlerken "Ulan, şu adamlara bak yaa, bunlar katılıyor, Türkiye yok" diye söylene söylene isyan edeceğiz. Katılsak ne olurdu diye düşünmeye gerek bile yok aslında, çünkü biz farklı bir takımız. Turnuvalarda değişik bir role bürünüyor oyuncularımız. 2002 de Dünya 3. sü olduğumuzu hatırlatıyorum, ancak hiç bir Avrupa ülkesiyle karşılaşmamış olmamız da ilginçti. Ha, gerçi Avrupa 3. lüğümüz de var(!) Sonuç olarak, Türkiye gitmiyor Afrika ya, hatta bizi eleyip de iyi yolda ilerleyen Bosna-Hersek de dün Portekiz e bir kez daha yenilerek, Dünya Kupası na katılmaya hak kazanamadı. Aslında benim görüşüm, Portekizin katılıyor olması daha iyi oldu. Yoksa sezon sonuna kadar Ronaldo sakat olmasaydı katılırlardı yorumlarıyla uyutulacaktık. Bir taraftan da formda Dzeko ve Misimovic gibi isimlerin Dünya Kupasında rol alamayacak olması da hoş değil tabi. Bunlara bir de Arshavin ve Pavlyuchenko gibi isimler de eklenince yazık oluyor. Ha, tabi Messi, Aguero gibi yeteneklerin de son anda vize aldığını, Cristiano Ronaldonun belki de şans eseri katılıyor olduğunu, Ribery nin, Henry' nin eliyle aldığı top sayesinde Afrika' da olacağını da vurgulamak lazım.

İşte Dünya Kupasında izleyeceğimizi 32 ülke:

AVRUPA KITASI
Danimarka
Almanya
İspanya
İngiltere
Sırbistan
İtalya
Hollanda
İsviçre
Slovakya
Portekiz
Yunanistan
Fransa
Slovenya

AFRİKA KITASI
Güney Afrika (ev sahibi)
Gana
Fildişi Sahilleri
Kamerun
Nijerya
Cezayir

ASYA/OKYANUSYA KITALARI
Avustralya
Japonya
Güney Kore
Kuzey Kore
Yeni Zelanda

KUZEY, MERKEZİ AMERİKA, KARAYİPLER KITASI
Amerika Birleşik Devletleri
Meksika
Honduras

GÜNEY AMERİKA KITASI
Brezilya
Paraguay
Şili
Arjantin
Uruguay

Genel anlamda bakarsak, G.Amerika kıtasından gelen 5 takım da renkli, eğlenceli takımlar. Kuzay Amerikadan bir tek A.B.D. belki kendini gösterebilecektir, Meksika da De Nigris için oynayacak değil ya.. Honduras' a yorum yapmıyorum.. Asya Kıtasından Y. Zelanda genç ve dinamik bir takım ve çok uzun aradan sonra Dünya Kupasındalar. Avusturalya ve Japonya böyle turnuvalara alışkınlar zaten. Afrika' dan kendini ispatlamış, Nijerya, Kamerun, Fildişi Sahilleri ve ev sahibi G.Afrika dışında, benim ilgimi çeken bir diğer ülke Cezayir. Mısır' ı eleyip de geliyorlar ve Cezayir eğer bir iki sürpriz puan alırsa bu beni şaşırtmayacaktır. Avrupa da bana göre bu turnuvanın da en önde gelen favorisi İspanya için söylenebilecek fazla birşey yok. Hollanda ve İngiltere prestij peşinde artık, ayrıca unutmayalım ki Almanya nın her turnuvada olduğu gibi yine en azından bir yarı finali olur.

Daha zamanımız çok ve hazırlık maçlarıyla da bu takımları izleyerek biraz daha fikir edinme şansımız olacaktır. Gün geçtikçe buradan her ülke için çok daha farklı yorumlarımızı ve analizlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Hiç yorum yok: