12 Kasım 2009 Perşembe

Türkiye'de antrenör olmak


Darius Vassel’e yapılanları okuduk. Pascal’da bununla ilgili yazdı. Öte yandan Ankaragücü’yle ilgili tek haber bu değildi. Rıdvan Dilmen’in, benim de katıldığım, deyimiyle takımın teknik direktörü faşist yöntemlerle kovuldu. Faşistlik, Gökçek ailesine uzak bir kavram değil. Ankaragücü’nü de çok sevdiğim söylenemezdi zaten. 12 Eylül cuntası Türkiye Kupası alan 1. Lige çkar diye madde çıkartıp ardından da kimbilir ne şekilde Ankaragücü’ne kupa aldırmış ve 1. Lie çıkış böyle olmuş. Saygı duyarım orası ayrı.Bundan sonra neler olacak merakla takip edeceğim. Takımın başına gelmesi muhtemel isimler;

-Giray Bulak,
-Erdoğan Arıca,
-Samet Aybaba,
-Yılmaz Vural,
-Erhan Altın,
-Nurullah Sağlam,

Durun hemen itiraz etmeyin. Bu isimlerden birisi Hikmet Karaman’ın arkasından gelmez. Şimdi gelecek teknik direktörün ardından son 6-8 hafta takımı düşmekten kurtarmak için gelirler. Biz bu filmi çok gördük. Umarım yanılırım. Umarım Türk teknik direktörler meslektaşlarına yapılan bu haksızlığa seyirci kalmaz.O’nun yerine geçmezler. Bu sezon Nurullah Sağlam’a yapılan son olur. Türkiye Futbol Federasyonu’da takımlar ve teknik direktörler için sezonluk sınırlama getirir ve Türk Futbolu bir nebze de olsa istikrar kazanır.
Umarız teknik direktörler projesi, uzun vadeli planları olmayan takımlara gitmezler.

Hikmet Karaman’a gelince. Kendisini Kocaelispor’da tanıdım. Türkiye Kupası’nın birinde yardımcı antrenör , diğerinde teknik direktördü. Kendisi de bu çarkın içinde çok ezildi. Ondan sonra geleni adamdan saymam diye bir laf ettim gün içinde.Sonra öğrendim ki Hagi ile görüşülüyormuş.Ağır oldu. Umarım anlaşamazlar. Ama Hagi adaletli adamdır,yapmaz.

3 yorum:

9.15 dedi ki...

türk futbol piyayasasında hem teknik adamlar, hem oyuncular - ki örneğini enke de gördük. intihar mektubunda istanbul ve barcelona depresyonlarını atlatamadığı haberleri dolaşıyor.- hem de hakemler için birinin gidip öbürünün gelmesi çok kolay görülen alışılagelmiş bir durum olarak devam etmekte.. umarız bu işin patronları, bu sistemi çözerler ve türk futbolu çok daha iyi yerlere gelir.

Pascal dedi ki...

Futbolcusuna parasal anlamda acımayan bir kulüp Hagi gibi birisine nasıl para ödeyebilir ki?

Marat dedi ki...

@Pascal: Mühim olan bunu Hagi'nin farketmesi. Umarım farkedecektir.