20 Kasım 2009 Cuma

Kraldan İzmire futbol akademisi

Avrupa gol kralı seçilmiş ve son günlerde de halı sahaların tozunu attıran Tanju Çolak' tan İzmire sportif anlamda çok büyük bir yatırım. Samsun ve Kıbrıs ta daha önce açmış olduğu akademilerden sonra üçüncüsünü de İzmir de açacağını açıklamıştı ve projenin temelini de atmıştı. Altay Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde kurulacak olan Tanju Çolak Futbol Okulu, 16 yaşına kadar olan gençlere hizmet edecek. Geleceğin en büyük yıldızlarını İzmirden çıkarmayı hedefleyen okulun bulundupğu Altay Ticaret Meslek Lisesi müdürü ise, Hasan Kabze nin babası Radi Kabze. Ocak ayında hizmete açılması planlanan tesisler için, şu güne kadar yaklaşık 350.000 lira harcanmış ve toplam maliyetin 1 milyon lira civarında olması bekleniyor.



Tesisler şöyle oluşacak;

Ana binada 12 soyunma odası, derslikler, masaj odası, buhar odası, çok amaçlı salon, kafeterya, spor salonu olacak. Ek binada ise futbolcu yatakhaneleri, soyunma odaları yer alacak. Futbol sahasında aynı anda 6 takım çalışabilecek.

Kaynak: Yeni Asır

1 yorum:

Marat dedi ki...

süper bir haber..daha önce kim futboldan kazandıklarını futbola yatıracak demiştim..tanju çıktı..hayırlı olsun..ama futbolcuyla kalmayıp yönetici,menajer,teknik direktör,masör,saha bakım görevlisi gibi her türlü alana eleman yetiştirecek bir akademi lazım