4 Kasım 2009 Çarşamba

Türkiye'de Genç Futbolcuya Yer Yok!


1985 doğumlu Bobo, Jean Tigana yönetimindeki Beşiktaş’a 2006 yılında Corinthias’tan transfer oldu. Henry ve Guily gibi yıldızları keşfetmiş Tigana’nın 21 yaşındaki bu yeni keşfi bir çok futbolseveri heyecanlandırmıştı. İyi top sürmesi, çalım atabilmesi ve kafa toplarında etkili olabilecek boyuyla başarılı olacağının sinyallerini veriyordu.

Geçen 3 yıl sonunda baktığımızda ise sol kanada hapsolmuş bir golcü. Ronaldinho 21 yaşında PSG’ye transfer oldu ve 2 sene sonra sansasyonel bir şekilde Barcelona’ya transfer oldu. Büyük başarılara imza attı. Ronaldo 17 Yaşında PSV’ye gitti ve kariyeri malum. Kaka 21 yaşında Milan’a geldi.bu yazın en flaş transferi oldu. Örnekler çoğaltılabilir tabi ki.

Varacağım noktayı anlamışsınızdır. Brezilya Ümit Milli Takımı’nın umut vadeden oyuncusunu alıp adeta kariyerini bitirdik. İstemedik, transfer ettik, son anda transferini yatırdık, sol kanada hapsettik. Bu Beşiktaş’tan ziyade Türk futbolunun sorunu. Genç futbolcuları gelişmesini sağlayamıyoruz. Bu konuda da bir çok örnek var. Galatasaray’daki Aydın mesela. 2 sene önce son dakikada attığı vole ile şampiyonlukta pay sahibi olan o genç oğlan bugun neredeyse altı pastan topu dışarı vuruyor. Arda Turan ilk defa A takım forması giyerken ayak üstü vuruşlarının iyi olmadığını söylüyordu. Geçen zamana rağmen bir değişiklik yok.

Türk Ligi genç futbolcular için maalesef kötü. Buradan da geliyoruz alt yapı meselesine. Velhasıl; çok çalışmamız lazım çook.

Marat

Hiç yorum yok: