11 Kasım 2009 Çarşamba

İstanbulspordan yenen 3 gol...

2003-2004 sezonunda Barcelona' dan Fenerbahçe' ye kiralanmış kaleci Robert Enke, yalnızca sezonun açılış maçı olan ve Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan İstanbulspor karşılaşmasında forma giyebilmiştir. Bu maçta yenilen 3 tane gol, oyuncunun Fenerbahçe ve Türkiye macerasını o an bitirip, apar topar gönderilmesine sebep olmuştu. Daha sonra Tenerife de de kiralık oynayıp, ülkesine döndü.Hannover 96 kulübünün yolunu tuttu. Son 5 sezondur da bu takımdaydı. Kendini çok geliştiren kaleci Hannover' de ikinci baharını yaşamaya başlamıştı. Milli takıma da yükselip Euro 2008 finalinde İspanyaya kaybederlerken, Lehmann' ın yedeği olarak ülkesini temsil ediyordu. Lehmannın milli takımı bıraktığını açıklaması üzerine Almanya Milli Takım kalecisi oluvermişti. Herkes bu yaz Dünya Şampiyonasında da onu göreceğini beklerken, o dün bir trenin altında kalarak yaşamına veda etmiştir. Bazı kaynaklar ve Alman polisine göre de kendisini o trenin altına bilerek atmıştı, intihar etmişti. 3 gol yediği için neredeyse sınır dışı edilen 1977 doğumlu kaleci, böyle bir tecrübeden sonra çalışıp kendini bu kadar geliştiriyor ve varabileceği maksimum noktalara ulaşmak üzereyken de canına kıyıyor. Bunun için ciddi bir sorun gerekli. (3 yıl önce de 2 yaşındaki kızını kaybetmiş olduğunu hatırlatayım.) Ya da zirvedeyken ölümsüzleşme isteği, tabi ki de bilemiyoruz ama tek duyduğumuz psikolojik sorunları varmış. Bir de bağırsak rahatsızlığı geçirdiği için son 4 milli maçta da forma giyememişti. Bunu yargılayıp, kurcalamak da bize düşmez zaten. Saygı gösteriyor ve mekanı cennet olsun diyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

allah herkeze sıralı ölüm nasip etsin

adalionur dedi ki...

Ne diyeceğimi bilmiyorum, gerçekten üzücü bir durum. Allah rahmet eylesin...

9.15 dedi ki...

bravo pascal!!! tüm güncel haber ,olay ve gelişmeleri interneti açıp bu blogda görmek gerçektende tebrik edilmesi gereken bir durum.
enke fb'ye geldiğinde ben çok ümitliydim aslında ve değişik bir güven veriyordu insana bunuda aslında honnover 96 da gösterdi neden olduğunu.. bence iyi bir kaleciydi.. bu tür psikolojik travmaları tüm futbol camiası (hakemine , yöneticisine kadar) yaşıyor gerçektende. ne yazık ki bunlar başarılı birinin hayatının sonlanmasına neden olabilecek kadar büyük travmalar. mekanı cennet olsun...